Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Generali Elsősegély Program

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott Generali Elsősegély Program jóvoltából az SOS Elsősegély tartott tanfolyamot 2017. szeptember 05-én intézményünkben. A tanfolyamon az Aszód Városi Kulturális Központ dolgozóin kívül a Aszód város Városüzemeltetési és Műszaki Osztálya, az Aszódi Napsugár Óvoda, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Aszódi Tagintézménye és a Podmaniczky Alapfokú Művészeti Iskola dolgozói vettek részt. 

A tanfolyam során az előadók először a betegvizsgálat fontosságára hívták fel a figyelmet és megmutatták az életmentéshez elengedhetetlen újraélesztést, valamint az eszméletlen beteg stabil oldalfekvésbe helyezését. Ezt követően a résztvevők két csoportot alkotva a feni beavatkozásokat gyakorolták.

A következő blokkban a légút-biztosítással, az idegen test eltávolításával, a vérzések elállításával az égési sérülések ellátásával foglalkoztunk. Bemutatták a különböző kötözési módokat, elmagyarázták a törés, rándulás, ficam közötti különbségeket.

Foglakoztunk olyan életszerű esetekkel, amikor az eszméletlen betegnél fennáll a belső sérülés, áramütés, esetleg mérgezés, szívinfarktus, stroke gyanúja. Az előadás végén és közben is feltehettük kérdéseinket.

Lezárásként kis csoportokban olyan összetett szituációkat gyakoroltunk, ahol szükség van a gyors helyzetfelismerésre, a különböző esetek súlyosság szerinti rangsorolására és a mentés eszerint való megkezdésére. Ilyen szituáció volt egy gázolásos autóbaleset, egy családi vacsora fulladással, eszméletlen beteg ellátásával.

A tanfolyamot rendkívül hasznosnak találtuk, egyrészt az előadók felkészültsége és remek előadói képességei, másrészt gyakorlatorientáltsága miatt. 

 

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16