Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Születésnapunkra

A Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény számára ünnepnap a mai, ugyanis ötvennyolc éve, 1958. május 11-én nyitotta meg kapuit a Petőfi Múzeum.

Az első kiállítás még csak a volt Evangélikus Főgimnázium épületének földszinti helységeit foglalhatta el, a felső szinteken ugyanis szükséglakásokat tartottak fönn.

A múzeum első igazgatójának, Asztalos István fáradhatatlan munkájának és a tervszerű gyarapításnak köszönhetően már az első évben 331 tárgyat sikerült összegyűjteni. Érdekesség, hogy a leltárkönyvbe elsőnek bejegyzett tárgy egy ajándékos kendő Galgagyörkről, melyet Madarász Mihálynétól vásároltak meg. Emellett ebben az évben Aszód, Püspökhatvan, Tura, Galgamácsa, Galgahévíz, Acsa, Isaszeg, Hévízgyörk, Zsámbok, Kartal, Domony, Iklad és Budajenő településekről kerültek még be – főleg néprajzi jellegű – tárgyak.

A múzeum a megalapítása óta több szervezeti átalakuláson esett át, ennek egyik dokumentuma az 1987-ben, adatváltozás miatt kiállított Működési engedély is. Figyelem! A gondos olvasó több hibát is felfedezhet az iraton.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
I3s3r

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16