Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

Szoknya és nadrág - Bokor Jutta szerepei

Az Országos Könyvtári Napok keretein belül a Magyar Állami Operaház több nagykövetét is vendégül látjuk. Második Könyvtári esténken Bokor Jutta opera-énekesnő látogatott el hozzánk, aki szoknyában és nadrágban játszott szerepeiről mesélt. 

Bokor Jutta 1983-ban végezte el a Zeneakadémia operatanszakát Ónódy Márta növendékeként. Ettől az évtől kezdve a Magyar Állami Operaház magánénekese lett, ahol Mozart, Verdi, Bizet és Offenbach nagy mezzo hősnőit eleveníti meg.

Sokoldalúságát nemcsak eddigi alakításai bizonyítják, hanem nyitottsága, érdeklődése a kultúra egyéb területei iránt, mint a rádiós műsorvezetés és mesterkurzus vezetése Majkon, valamint az elmúlt évben indított Az Operaház Nagykövetei program szorgalmazása, pártolása is. Ezen program keretein belül látogatott el hozzánk is. Elődása során bepillantást nyerhettünk az opera történetébe, fejlődésébe, az Orfeusztól kezdve, a Figaro házasságán át a Carmenig. Az este során több áriát is hallhattunk előadásában.

A Könyvtári estén készült képek és videó megtekinthető nyilvános facebook oldalunkon.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
ilvSs

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16