Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

Szevasz tavasz!

Kint csiripelnek a madarak, rügyeznek a fák. A levegő illatokkal teli. Hosszabbak a nappalok (és nem csak az óraátállítás miatt), az emberek kedve is jobb. Kétségtelen, hogy itt van a tavasz. Minden zsong s élettel teli. Nincs ez másképp intézményünkben sem!

Igen mozgalmas hét van mögöttünk: programok, foglalkozások, klubok követték egymást nap nap után.

Hétfőn a Fabula Bábszínházzal együttműködve az aszódi óvodásokat láttuk vendégül. Az ovisok a Nagy akarok lenni! című előadást nézhették meg. A teremből kihallatszó nevetésük, valamint az előadás utáni köszönő szavak bizonyították, hogy nagyon jól érezték magukat.

A Magyar Állami Operaház az Opera Nagykövetei Programja keretein belül már több művészt is vendégül láttunk intézményünkben. Kedden Bokor Jutta operaénekesnő a Háry János vs. János vitéz című rendezvényünk során a Csengey Gusztáv Általános Iskola két 5. osztályának beszélt Kodály Zoltánról, műveiről, valamint a Háry János című operáról, miközben az operából több dalt el is énekelt, valamint meg is tanított a gyerekeknek.

Ahogy a hét eleje, úgy a vége is bővelkedett programokban.

Szombaton a családokat vártuk ünnepi, tavaszköszöntő foglalkozássorozatunk második állomására. A délelőtt során készítettünk bárányos faliképet és -képeslapot, répa- és virággirlandot, ragasztottunk tojástartó tyúkocskát, varrtunk tojásokat. Kicsi és nagy együtt alkotott, s jól érezte magát.

A napot a Banya Klub összejövetelével folytattuk, ahol több húsvéti recept, ötlet cserélt gazdát miközben a résztvevők keze meg nem állt: horgoltak, kötöttek, varrtak.

A délutánt a Társas- és szerepjáték klubbal zártuk, amely során Bodai János játékmesterrel kalandozhattak a résztvevők a fantázia világába.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
12qeH

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16