Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Sünik, Pillangók, Katicák, Macik

Az idei évben is folytatja a Gyermekkönyvtár az ovis foglalkozásokat. A Városi Óvoda csoportjai minden hónapban ellátogatnak a könyvtárba, ahol a választott témakörökben foglalkozásokon vesznek részt.

A könyvtárosok és az óvó nénik fontosnak tartják a kisgyermekek beszoktatását a könyvtárba. Ennek fényében elkezdjük az olvasóvá, könyvtárhasználóvá nevelést már kicsi korban. Az óvodások játékos foglalkozásokon ismerkednek meg a Gyermekkönyvtárral, a könyvekkel, „tanulnak” sok-sok dologról. Beszélgetünk állatokról, lovagokról, átváltozunk várúrrá, hercegnővé, ismerkedünk mesterségekkel, és rengeteget verselünk, mesélünk, énekelünk.

A minap a Katicákkal épp várat építettünk a könyvtár közepén a régi leporellókból. Mi mindenre jó egy mesekönyv… A legkisebbek birtokba vették a várat, míg a nagyobbak lovagokat és hercegnőket színeztek.

A Macikkal hópihéket vizsgáltunk, megcsodáltuk milyen szép a formájuk, mintájuk, és téli verseket szavaltunk.

A Pillangók megtanulták, mire jó a könyvtár, hogyan lehet mesekönyvet kölcsönözni. Vittek is magukkal néhányat az oviba.

A Sünik a leglelkesebb könyvtárlátogatók. Velük barangoltunk képzeletben Meseországban, játszottunk Tódorral, a környezettudatos manóval, közben megtanultuk hogyan vigyázzunk környezetünkre. Felfedeztük a könyvtár minden zegét-zugát.

A foglalkozásokat rajzolással, kézműveskedéssel zárjuk. Készülnek a szebbnél szebb gyerekmunkák miközben a kicsik szavalnak, énekelnek, mesélnek. A rajzokat bárki megtekintheti a Gyermekkönyvtárban, és meg is teszik a szülők, mikor gyermekeik örömmel mutatják meg azokat a könyvtárban.

Ezeknek az óvodai programoknak is köszönhetően folyamatosan nő a beiratkozott gyermekolvasók száma a könyvtárban. Belőlük lesznek később a rendszeresen olvasó gyerekek, majd kamaszként a Könyvtárlakók, felnőttként az olvasók.

Köszönjük az óvó néniknek, hogy partnerek ebben a munkában, hiszen „nem lehet elég korán kezdeni” az olvasóvá nevelést.

Nagy Judit, gyermekkönyvtáros


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
Zrj1j

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16