Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Rosszcsontok költöztek a könyvtárba!

Az elmúlt hét folyamán igazi rosszcsontok vették birtokukba intézményünk könyvtárát, ugyanis július 4. és 8. között került megszervezésre a 6-9 éves korosztály számára a Rosszcsontok a könyvtárban c. táborunk.

A tábor tematikáját úgy alakítottuk ki, hogy a hét során több rosszcsont mesehőssel is megismerkedhessenek a táborozók. Így első nap, miután mindenkibe belebújt a kisördög, Seprűsrác történeteit ismertük, aki tulajdonképpen nem egy rosszcsont, hanem egy seprű. Ellenben Rufusz Rafael, a seprű gazdája, igazi rosszcsont! A nap során négy történetet dolgoztunk fel, elkészítettük magát Seprűsrácot, hajtogattunk galambot, készítettünk kőzsiványt és kővárost is.

A második napon Rosszcsont Petié és a focié volt a főszerep. A gyerekek több focis játékot is kipróbálhattak, elkészítették saját gombfocipályájukat, rajzoltak szurkolói transzparenseket, valamint a nap záróakkordjaként Kovács Tamás alpolgármesternek köszönhetően az Aszód FC pályáján is focizhattak egyet.

A szerdai nap a kirándulásé volt. A rosszcsontokkal a budapesti Mesemúzeumba utaztunk, ahol mindenki sikeresen kiállta a mesehősök hét próbáját.

Utolsó előtti napon Berg Judit Cipelő cicáival ismerkedtek meg a gyerekek. A nap során készítettünk ejtőernyőst, varrtunk cipelő cicát és alkottunk zajolót is.

Az utolsó nap a pihenésé volt, már nem rosszalkodtunk. Elkészítettük táborzászlónkat, minden járókelő nagy örömére kidekoráltuk a könyvtár előtti járdát, valamint társasjátékot készítettek a gyerekek. Ebéd után pedig egy nagyot játszótereztünk a Gesztenye sori játszótéren.

A tábort egy hivatalos táborzáróval zártuk. A gyerekek bemutatták, elmondták a jelenlévő szülőknek, mivel is foglalkoztunk a hét folyamán. A jó hangulatról Budai András, nyugalmazott pedagógus gondoskodott.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
nvqYm

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16