Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Régi idők farsangja

A farsangi időszak végéhez közeledve idézzük meg a bő fél évszázaddal ezelőtti mulatságok hangulatát az alábbi meghívóval.

A rendezvény szervezői a korszakban nagy nyilvánosságot kapott amerikai-szovjet űrverseny hatására választhatták meg a témát. Ez nem is csoda, mivel a keleti blokk országai ekkor méltán érezhették magukat fölényben, hiszen a Szovjetunió a fejlett és megbízhatónak számító rakétatechnikájának köszönhetően sorra aratta a babérokat a világűr meghódítása közben. Elég ha Jurij Gagarinra gondolunk, aki 1961. április 12-én első emberként hagyta maga mögött Földünket, vagy friss példaként tekinthettek a bál szervezői Valentyina Tyereskovára, az első nőre a világűrben.

A téma sokáig még népszerű hivatkozási alap lehetett a keleti blokkban egészen az amerikaiak 1969-es holdra szállásig, amit a Szovjetuniónak már nem sikerült teljesítenie.

IDE kattintva olvasható korábbi farsangi témájú bejegyzésünk, melyből az 1930-as évek hangulatával ismerkedhetnek meg.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
nxg6u

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16