Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Olvasta már?

Szécsi Noémi, Utolsó kentaur

Szécsi Noémi Budapest-regénye félelmetesen erős lenyomata annak, hogyan éli meg a rendszerváltás utáni generáció egy nagyváros mindennapjait; politikáját, emberi viszonyait, a szerelem és barátság lehetőségeit, kultúráját és kulturálatlanságát.

  

Adriana Trigiani, Lucia, Lucia

 Az 1950-es évek csillogó, élettel teli New Yorkjában játszódik Lucia, Lucia egy szenvedélyes, önálló gondolkodású fiatal nő lélegzetelállító története, akinek egész életét megváltoztatja az a döntés, hogy a szívére hallgat. Lucia Sartori egy Greenwich Village-i olasz zöldségkereskedő gyönyörű, huszonöt éves lánya. A háborút követő fellendülés számos lehetőséget kínál a magafajta tehetséges és ambícióval teli lányok számára, így lesz Lucia egy híres ruhatervező segédje. Úgy tűnik minden rendben van körülötte: családja óvja, szereti, vőlegénye rendes fiú, munkája érdekes. Ám egy nap megismerkedik egy jóképű, dúsgazdag idegennel… Miközben Luciának választania kell a családja iránti kötelesség és az álmai között, élete egy felkavaró botrány részévé válik. Súlyos titkok lepleződnek le, veszélybe sodródik féltve őrzött hivatása és családja becsülete is… A regényből ugyanaz a derűs hangvétel és humor árad, amely az Életünk legszebb nyara megjelenése után több százezer rajongó szerzett Adriana Trigianinak. A regény bemutatja az olasz nagy család bonyolult érzelmi viszonyait is, ám elsősorban mégis egyetlen nő története, aki hisz abban, hogy az ígéretekkel teli világban egymaga is megkaphat – mert meg kell kapnia – mindent.

  

Karin Alvtegen, Árulás

 Eva régóta sejti, hogy férje megcsalja. Egy nap egy ártatlan megjegyzésből rájön, hogy a csábító nem más, mint fiuk óvónője. Fájdalmában és dühében kegyetlen bosszút forral a nő ellen, és egy elhamarkodott kalandba is belebonyolódik, ami azonban végzetes veszélyeket rejt. A hétköznapi szerelmi háromszögnek induló történet pokoli eseményekbe torkollik. A regény főszereplői a boldogságot hajszolják, ám életük lidércnyomássá válik. Minden, de minden más irányba fordul, mint ahogy tervezték. Ki kit árult el? Ki az áldozat?

 

    

 

 


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
L8weW

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16