Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

OlvasóPróba - újra!

Tavaly ősszel indult útjára újra a középiskolásoknak szóló OlvasóPróba. A játék két levelezős és egy élő fordulóból állt.

Az első feladatlap Orwell Állatfarm c. művéhez kapcsolódott. Olvasás után különböző kérdésekre kellett a próbázóknak válaszolniuk, majd elkészíteniük és behozniuk a könyvtárba a Orwell leírásának megfelelően az Állatfarm zászlaját. Remek munkák születtek.

Másodikként Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány c. regényét boncolgattuk. Mindenféle csalafinta kérdést tettünk fel a játékosoknak, de nem sikerült kifognunk rajtuk.

Az élő fordulót megelőzően még kaptak a srácok kreatív feladatokat, melyek eredményét a játékra kellett magukkal hozniuk. Készítettek jelmezeket, booktrailereket, és megtanulták, majd előadták szabadon választott stílusban az Angolhon állatait. (Az erről készült videók megtekinthetőek nyilvános facebook oldalunkon: www.facebook.com/AszodVarorsiKulturalisKozpont.)

A helyszínen jót játszottunk, nagyokat nevettünk. A Hidegek Tanácsát, vagyis a zsűrit, Mészöly Ágnes, író, Odler Zsolt, intézményünk vezetője és az első OlvasóPróba ötletgazdája, és Kovács Gergely, Könyvtárlakó, az előző próba egyik dobogós csapatának tagja alkotta. Nem volt könnyű dolguk. A csapatok jól felkészültek, ügyesen játszottak, a verseny nagyon szoros volt.

A következő eredmény született:

1. hely: Petőfis csapat: Horváth Eszter, Horváth Marcell, PSG, koordináló tanár: Balogh Péter

2. hely: Hova megyünk: D. Tóth Zsófia, Tassy Fanni, Szőke Petra, EGA, koordináló tanár: Homoki Gábor

3. hely: Könyvtárlakók: Ballagó Benjamin (Hatvan, Bajza),Czira Krisztián (Aszód, PSG), Vigassy Abigél (Aszód, EGA). Ők egyedül készültek.

Gratulálunk a csapatoknak!


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
40t46

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16