Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

Könyvajánló - John Green: Csillagainkban a hiba

Egy tini szerelem, amit a rák tesz próbára.

A könyvnek szomorú hangulata van. Az elmúlás, a halál lengi körbe a szereplők mindennapi életét. A karakterek drámáján kívül még arról is olvashatunk, hogy a szülők miként élik meg gyermekeik betegségét, mi fontos a rövid életben, ami megadatott egy halálos beteg számára, miként élik meg a mindennapokat, és mit gondolnak arról, ahogy a többi ember bánik velük.

A könyv emellett épül romantikára, tanulságokra. Bár érezhető minden sorában a fájdalom, a félelem a haláltól, mégis egy olyan történetről van szó, ami teljesen magával ragadja az olvasót, elbűvöli, melengeti szívét. Elkezded olvasni és nem tudod letenni. Garantált a sírás, de ez nem egy nyálas sztori. Messze áll attól. Fantasztikus a humor is, megmosolyogtat. Hihetetlen, hogy vannak olyan halálos betegek, akik így tudják feldolgozni a dolgokat, élvezik utolsó perceiket a fájdalom börtönében együtt. Tényleg magával ragad maga a halállal való szembenézés, az élni akarás.

A könyvet ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikát, a humort, a remény érzését a sötét helyzetekben. Fiúknak is bátran merem ajánlani, mert egyáltalán nem nyálas, bár vannak romantikus pillanatok, viszont őket a humorral, videojáték utalásokkal próbálja megnyerni.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
MtH7x

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16