Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Könyvajánló a tavaszi szünetre

Kedves tavaszi szünetet élvezők!

Összeállítottunk egy rövidke listát, nehogy unatkozzon bárki is a hosszú szünetben.

Kezdjük az alsósokkal! Kezdő olvasóknak ajánljuk Borisz kandúr kalandjait egy fürdőkáddal. Vicces történetek, még viccesebb képekkel! (Erwin Moser: Borisz a kandúr)

A nagyobbaknak vidám kikapcsolódást jelenthet  „Danny bá', a világ legviccesebb tanító bácsija” és az eleven osztály története. (Oldenhave, Mirjam: Danny bá' és az eleven osztály)

Igazi könyvmolyoknak való Helka és Ciprián kalandos története, amelyben felbukkan egy varázsló, egy boszorkány, egy tündér. És persze a rosszcsont manók... (Nyulász Péter: Helka. A Burok-völgy árnyai)

Aki verseket szereti, böngészgesse a Csimota Kiadó Friss tinta! című kötetét, amelyben mindenféle verset találhat mai költők tollából.

Következzenek a felsős korosztálynak szóló könyvek! Aki szereti az izgalmakat, a nyomozást, és a fantasy világát, annak biztosan tetszeni fog Tiki története. Hogyan kerül egy londoni utcagyerek kezébe Anglia és a Tündérbirodalom sorsa? Megtudod, ha elolvasod! (Hamilton, Kiki: Tündérgyűrű)

Szerinted melyik a nehezebb? Szembenézni a valósággal, vagy egy fantáziavilágban élni a mindennapokat? Catherine Certitude is erre keresi a választ. A könyv jó, az illusztráció szuper. Azok vegyék kézbe, akik szeretnek elmélkedni a világ dolgain. (Modiano, Patrick: Catherine Certitude)

Hat különleges képességű kamasz, egy sci-fi-be illő suli, egy küldetés. Kell ennél több? Gyakorlott olvasóknak ajánlott történet. Egy kicsit krimi, egy kicsit sci-fi, egy kicsit kaland. (Szabó Tibor Benjámin: EPIC. Az első küldetés)

Verskedvelőknek egy olyan kötet, amit mindenki szívesen lapozgat. Ezek a versek ugyanis egyaránt szólnak kicsiknek és nagyoknak, és mindenki számára mást jelentenek. (Kollár Árpád: Milyen madár)

Kedves Majdnemfelnőttek! Igyekeztünk mindenki kedvében járni. Kérünk, mielőtt téves következtetést vonnátok le egy könyvről a borítója alapján, vegyétek kézbe, lapozzatok bele, utána döntsetek! A cím és a kép megtévesztő lehet. Ezek a könyvek egyaránt szólnak hölgyeknek és uraknak. 

Kegyetlen történet, még kegyetlenebb kamaszokról. Mégis jó. Elgondolkodtató. Nem semmi... (Teller, Janne: Semmi)

Két fiú és egy lány élete. Három középiskolás mindennapjai. Három napló. Egy történet. Érzések, érzelmek, gondok, gondolatok. Ha jó történetet akarsz olvasni, ezt vedd le a polcról! (Kemény Zsófi: Én még sosem)

Ha már felnőttnek érzed magad, de még mindig elvarázsolnak a mesék (kit nem?), és szereted is olvasni azokat, akkor jó választás lehet egy Oscar Wilde mesékből összeállított kötet. (Wilde, Oscar: A boldog herceg és más mesék)

Hogy Ti se maradjatok versek nélkül, ajánljuk Nektek Varró Dániel Szívdesszert című kötetét. Forgassátok, olvasgassátok!

A fentiekben ajánlott könyvek megtalálhatóak és kölcsönözhetőek intézményünk Könyvtárában!


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
MevMe

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16