Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

István, Koppány és a Könyvtárlakók

Nagy fába vágta a fejszéjét táncos csapatunk. Egy hónappal ezelőtt (épp a vizsgabálunk főpróbáján) felkeresett bennünket Varga László koreográfus, a Vándorok Táncszínház vezetője, hogy részt vennénk-e egy-két táncban az István a király című táncjáték előadásán. Persze mi azonnal lelkesedtünk, rábólintottunk, bár tudtuk, hogy nagy kihívás lesz, sokat fogunk szenvedni, „bénázni”, mivel mi csak egy kis kezdő társastáncos csoport vagyunk.

Gondoltuk, hogy nem lesz egyszerű, és ez be is bizonyosodott rögtön az első próbán. Nagyon össze kellett kapni magunkat, koncentrálni, figyelni, hogy minden mozdulat rögzüljön. Fáradtan, leizzadva, de fülig érő szájjal vánszorgott haza a banda. Másnap már alig vártuk, hogy Laci megérkezzen, és folytathassuk a táncot. A próbák azóta is zajlanak folyamatosan.

Máris szeretném megköszönni sz egész csapat nevében, hogy bízik bennünk, tanít minket, lelkesít. A hatvani táncos fiúknak, hogy jönnek és táncolnak velünk. Különösen Arnoldnak és Gyulának, akik a Könyvtárlakók által külön szervezett próbákon is „fogják a kezünket”, segítenek.

Az előadást augusztus 17-én, 21 órakor a láthatja majd a közönség. Végül idézem Laci felhívását:

Hölgyek-Urak, Fiúk-Lányok, Barátok és Ismerőseink Figyelem!!! 

A 2014-es év LEGNAGYOBB kihívására készül a Táncszínházunk teljes stábja. Augusztus 17-én 21 órától az Aszódi Fesztivál meghívásának teszünk eleget melyen bemutatjuk, a teljesen átdolgozott István a Király című táncjátékot. Az 1 órás darabban, melyet igazi kihívás végig táncolni lesz 3-4 olyan szám melyben közel 60 táncos fog egyszerre mozdulni. A meghívott tánccsoportok: a Vándorok Táncszínház simontornyai csoportja, a csepeli Millieu Dance, a hatvani Nyitott Ház Alapítvány táncosai és az aszódi Könyvtárlakók Tánccsoportja. Remélhetőleg a már "megszokott" sikerrel koronázzák majd meg Istvánt!!! A műsor után közvetlenül a városi tűzijáték következik melyet szintén nem érdemes elszalasztani!!! Mindenkinek nagyon jó szórakozást Kívánunk!!!”


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
1D8Z2

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16