Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Hogyan kerül az operaház a könyvtárba?

Az Országos Könyvtári Napokat intézményünk rendhagyó módon egy bevezető előadással kezdte, amelyen Szebenyi Etelkát operai ügyelőt láttuk vendégül.

A Magyar Állami Operaház 2013 őszén indította útjára Az Opera Nagykövetei c. programot, amelynek keretén belül hivatásukat, a műfajt és az Operaházat megszállottan szerető művészeket szeretne pedagógusokkal összehozni.

Azonban mi gondoltunk egy nagyot és kicsit átértelmeztük, újragondoltuk a program adta lehetőségeket, és az Országos Könyvtári Napok keretein belül több operai művészt meghívva szeretnénk népszerűsíteni nemcsak az operát mint műfajt, hanem a könyvtárat is, mint közvetítő, kultúraátadó színteret.

Szebenyi Etelka nagyon interaktív előadást tartott a résztvevőknek: bemutatta az operaházat, beszélt a titkairól, megismerkedhettünk a Fantommal, aki bár azt hiszi, hogy ő irányítja az eseményeket, az operai ügyelőnek ő is meg kell hajoljon. Mindezek mellett bepillantást nyerhettünk a Diótörő kulisszái mögé is, valamint megismerkedhettünk a főszereplővel is, aki a pénteki estére átköltözött hozzánk. Ugyanis amellett, hogy több helyszíne az operának Aszódon (is) játszódik (játszódhatna), Szebenyi Etelka partnere maga a diótörő baba volt. Nagyon nagy élmény volt a több száz előadást megélt bábut kézbe fogni.

Könyvtári esték rendezvénysorozatunk tovább folytatódik. Október 14-én, kedden, 18 órától Bokor Jutta opera-énekesnő mutatja be mind szoknyában, mind nadrágban előadott szerepeit, október 15-én, szerdán Szávai Géza íróval találkozhatnak könyvtárunkban, végül, de nem utolsó sorban pedig október 16-án, csütörtökön Várkonyi Zoltán balett-művész beszél a balett humoros oldaláról.

Könyvtári esténken készült fotókat és videókat megtekinthetik nyilvános facebook oldalunkon illetve ITT.

 


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
jmveW

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16