Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Heti könyvajánlónk Híres személyek, zenekar élettörténetei

Kedves Olvasók!

Egy kis ízelítőt szeretnénk Önöknek megmutatni könyvtárunk állományából híres emberekről, zenekarról, akiknek érdekes élettörténete felkeltheti olvasóink érdeklődést. Hisz ki ne szeretne olvasni néhány siker- és élettörténetet.

Coco Chanel a divat világtörténelmének leghumánusabb diktátora. Felszabadította a nőt a fullasztó fűzők, a bukj-el-szoknyák, a malomkeréknyi kalapok, a mesterkéltség, a cicomák uralma alól. Szegélydíszes kosztümjeit és "kis fekete ruháit" ma is nők milliói hordják, uralkodófeleségek éppúgy, mint egyszerű háziasszonyok. Gidel monográfiájának nagy erénye, hogy karrierregényként és a XX. század kordokumentumaként egyaránt megállja a helyét.

A Quimby egy dunaújvárosi iskolából indult el magabiztos, apró lépésekkel, hogy később, a népszerűség és siker kapujában, egy dramaturgiailag fontos ponton a szövegíró frontember annyira megzuhanjon, hogy mind a saját életét, mind a zenekar létét veszélybe sodorja. Ezután csodás felépülés és visszatérés következett, majd minden korábbinál nagyobb siker.

 

Talán azért volt népszerű a Hír Televízió Ketten című portré műsora is, mert nagy formátumú emberek beszéltek benne életükről, nem titkolt értékrendjükről, hagyományokról, hazáról és a világról. E műsor meghívott vendégei sok felejthetetlen percet szereztek a nézőknek. Úgy gondolták, ezek a szép pillanatok nem merülhetnek feledésbe. A Ketten cím már nem csupán egy tévéműsort, hanem egy gazdag szellemiségű könyvet is jelent. A kötetben interjút olvashatnak közel ötven nagyszerű emberrel – akik kézjegyükkel láttak el a riportokat.

"Disneyland ​nem csak a gyerekeké lesz. Mikor is szűnik meg az ember gyereknek lenni? Mondhatjuk, hogy a felnőttből valaha is teljesen eltűnik a gyerek? Hiszem, hogy a megfelelő szórakozás mindenkit, fiatalt és időset egyaránt vonz. Azt akarom, hogy Disneyland olyan hely legyen, ahova a szülők elhozhatják gyerekeiket – vagy még akkor is jól szórakozzanak, ha csak ők maguk jönnek el." Ezeket mondta Walt Disney, miközben sportkocsiját vezette az illatos narancsfaligetekkel szegélyezett széles sugárúton.

Az könyvek megtalálhatók és kölcsönözhetők könyvtárunkban.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
YogBb

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16