Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Gyermeknapi műtárgyunk

Kapócska, cicázás, falhoz verő, nemzetes, susulós, hosszúvárazás - csak néhányat említünk azokból a népi játékokból, amelyeket labdával játszottak. A játékszert házilag készítették szőrből, bőrből, rongydarabokból. A rongyokat például zokniba vagy harisnyába tömték, majd madzaggal jó szorosan összekötötték és már kész is volt a rongylabda. A képen látható labdát egy GANÉTA tárgyalkotó népművészeti pályázatra készítették Szadán, de néprajzi gyűjteményünk őriz még labdákat Kartalról és Zsámbokról is, sőt egy szőrlabdával is büszkélkedik.

Amennyiben még nem tudják, mivel töltsék kreatívan és tartalmasan a közeledő gyermeknapot, ajánljuk figyelmükbe a közös rongylabdakészítést és egy nagy családi labdázást vagy akár focit. Állítólag Puskás Öcsi is rongylabdával gyakorolta az első trükköket, melyekkel később csapattársait kápráztatta el a Real Madrid öltözőjében.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
8M4Nf

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16