Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Gyermeknapi könyvajánló

Vasárnap GYERMEKNAP. Ezen alkalomból a kisebbek, a kicsit nagyobbak és a legnagyobbak számára szeretnénk néhány nevetésben gazdag olvasnivalót ajánlani. Mert miről is szólhatna másról a gyermeknap, mint a vidámságról?!

Kisebbeknek

Preussler, Otfried: Torzonborz, a rabló

Hová tűnt Nagymama kávédarálója? Torzonborz ellopta! Vitéz László és Paprika Jancsi felkerekednek, hogy visszaszerezzék. Ám mindenféle kalandok során Petróniusz Hókuszpókusz és Torzonborz karmai közé kerülnek.

Böszörményi Gyula: Lopotnyik

Érdekes dolgok történnek a Pukkancs utcában. Például banyabú­dugulás... vagy eltűnnek a finom falatok... vagy szomorszag terjeng a lépcsőházban. Lopotnyik, a kandúr azonban közbelép, és Lucával elhárít minden bajt.

Nagyobbaknak

Oldenhave, Mirjam: Danny bá' kézen áll

Folytatódik a fiatal tanító bácsi és a 3. osztályosok humoros története.

Bálint Ágnes: Szeleburdi család

„Megbeszéltük a Radóval, hogy naplót fogunk írni, és majd ha öregek leszünk, jót derülünk rajta.” Hogy milyen vicces és kalandos dolgok leírása került a naplóba, azt olvassátok el! Nevetés garantálva!

Janikovszky Éva: A tükör előtt : egy kamasz monológja

„Pocsék vagyok, fantasztikusan pocsék. Hiába bámulom magam a tükörben, ez napról napra csak rosszabb lesz. A legfantasztikusabb az, hogy észre se vettem, mikor lettem ilyen pocsék.”

Legnagyobbaknak

Sohonyai Edit: Le a csajokkal, avagy kinek kell a szerelem...

Kincses Tamás története igazán szórakoztató. Tetszik neki egy lány. De mit is tegyen? Hogyan szólítsa meg? És különben is, minden olyan bonyolult. A csajok főleg...

Rejtő Jenő – Korcsmáros Pál: Az előretolt helyőrség

Képregény rajongóknak! A Galamb nevű légiós, aki az afrikai kikötők félelmetes hírű verekedője, tulajdonképpen valamikor szép jövő előtt állott, de elszegényedett angol nemesifjú, aki minden verekedésben nemcsak azért van benne, mert a halált keresi – hanem azért is, mert a sorozatos véletlenek folytán egy rejtélyes gyilkos nyomát kutatja, miközben ő maga is a gyilkosság vádjával hadakozik.

A könyvek intézményünk Könyvtárában megtalálhatóak, nyitvatartási időben kölcsönözhetőek.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
R8pyC

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16