Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül

 

 „Képzeld el, ahogy a hajód csendesen ringatózva szeli a Déli-óceán habjait. A hírhedten veszélyes víz most nyugodt, jó a szél, egyenletes a sebesség. Aztán hirtelen hatalmas zökkenést érzel. Kopp, reccs, zuhanás! A kormány eltörött, a hajó irányíthatatlanná vált…”


Az magyar vitorlázó, Fa Nándor saját kezűleg épített hajójával kerülte meg a Földet. Kötetében gyerekeknek meséli el az útja során átélt izgalmas kalandokat.

A hajó neve Spirit, jó időben békésen hasít dagadó vitorláival a tengeren, kabinjából zene szól, versengve az tenger zúgásával. Ám a tengeren mindig történnek váratlan dolgok, amikor szükség van a hajós találékonyságára, lelki és fizikai erejére egyaránt. Az utazás egyik pillanatról a másikra változik békés hajózásból, életveszélyes kalanddá.

 

„Sosem hittem azoknak, akik azt állítják, hogy nekik a tenger az igazi otthonuk. Szerintem egy tengerész igazi otthona a kikötőben van, ahol felrakhatja a lábát az asztalra, és eldicsekedhet vele, hogyan kelt át a Horn-fokon, menekült meg a kalózok elől és navigált vissza kormány nélkül a délkör vizeiről Afrikába.

Aztán amikor elfogytak a mesélhető történetek, az ember újra sóvárogni kezd, és magában már tervezi a következő utazást.

Mert hívja az óceán.”

 

Fa Nándor könyvét 8 éven felüli olvasóinknak ajánljuk.

A kötet könyvtárunkban kölcsönözhető.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
eeC1i

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16