Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

„Előveszem a régi jampiságom...” avagy Made in Hungária Könyvtárlakó módra

Mint ígértük, a képhez történet is jár.

A sikeres István a királyos fellépésünk után meglepetés várta a csapatot. Koreográfusunk és tanárunk, Varga László, bejelentette a fellépés után, hogy várja a társaságot a Made in Hungária c. előadás próbáira is. Nagy volt a meglepetés, és az azt kísérő harci visítás/ordítás is.

Két héttel ezelőtt kezdődtek a próbák. Meg kell mondjam, nem volt könnyű. Azt hittük, az István után ez nem lehet olyan nehéz. Pedig dehogynem! Bizony, hogy nem könnyű... főleg, ha az ember gyereke jól akarja csinálni.

Nem szegte kedvünket a feladat nehézsége, bár néha sírva táncoltunk, néha teli szájjal vigyorogva.

És elérkezett a szeptember 4-e! Nagyon izgultunk, már napokkal korábban elkezdődött a jelmez beszerzés, ruhásszekrények tartalma cserélt időnkét gazdát, majd került vissza eredeti tulajdonosához. Anyukák varrták gőzerővel a „pörgős szoknyákat”, apukák próbáltak minél jobb kamerákat kölcsönkérni, hogy megörökíthessék az első fellépést. Köszönjük nekik: „Kiskovács” apukának, és Moharos apukának, utóbbinak a próbák megörökítését is gyakorlás céljára. Hasznos volt :)

Szóval, olyan bulit csaptunk... Élveztük a színpadot, szívből táncoltunk, és azt hiszem mindannyiunk nevében írhatom, hogy az első pár lépés után még izgulni is elfelejtettünk. A táncosok egy része átalakult jampivá, de volt olyan is, aki visszaalakult, akiben régi szép emlékeket idézett fel ez az előadás. A közönség partner volt, kaptuk a tapsot minden szám után. Élmény volt!

Köszönjük ezt első sorban Lacinak, aki mint pótapuka és testvérpótló is működik. Aki elviseli a hisztiket, vigasztal, ha pityergünk, mert nem megy, vagy mert fáj a lábunk. Aki „gyógyítja” a fájó térdeket és bokákat. Aki fogja a kezünket, magyaráz türelmesen, és mindent hatszor megmutat, ha kérjük, végig a próbák alatt. Bizony, ilyen a mi Lacink!

Köszönjük a hatvani Nyitott Házas fiúknak – Tari Arnold, Ballagó Benjamin, Burgely Szilárd, Nánási Gyula -, hogy időt és pénzt nem sajnálva átjártak két héten keresztül szinte minden nap a „nemhivatalospróbákra” is, hogy segítsenek nekünk. Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy vagytok nekünk!

Köszönjük Nagy Klaudiának, aki 11 év versenytáncos múlttal a háta mögött hajlandó egy kezdő csapatban táncolni, tanácsokat ad, hogyan könnyebb ezt vagy azt lelépni, hogyan vezessék a fiúk a lányokat, hogyan spóroljunk az energiával. És persze, hogy ő is átjár miattunk Hatvanból.

És végül köszönjük a szülők támogatását, hogy segítettek a jelmezek beszerzésében, elengedték iskola időben is a srácokat minden este próbálni; főleg a hatvani szülőknek, akik biztosan tövig rágták a körmeiket, hogy gyermekük késő este épségben érjen haza.

Összegezve: Jó buli volt, igazi „jampi életérzés”, mert egy röpke órára felcsavartuk a szőnyeget, és újra itt volt a nyár.

Nagy Judit, gyermekkönyvtáros

 

 


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
CnLxJ

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16