Aktuális hírek

Vankóné Dudás Juli 100

Február 16-án 16:00-tól szeretettel várjuk Önöket Vankóné Dudás Juló születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítással egybekötött könyvbemutatóra. Helyszín: AVKK Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Galériája. | > |

Eseménynaptár

DAVID ATTENBOROUGH: EGY IFJÚ TERMÉSZETTUDÓS TÖRTÉNETEI

„David Attenborough egy kihalás szélén álló embertípus képviselője. Egyike az utolsóknak, akik még eredeti pompájában látták az esőerdőt, az óceánt, a szavannát. Egy tűz körül üldögélt a vadászó-gyűjtögető törzsekkel. Jól megértették egymást, hiszen Attenborough is gyűjtött mindent, ami él és mozog: állatokat, hangokat, képeket és történeteket. Ezek különös egyvelege ez a kötet. Aki gyanútlanul olvasni kezdi, hamar egy fatörzsből kivájt kenuban vagy kényelmetlen függőágyban találhatja magát. És ha óvatlanul még beljebb merészkedik a sorok sűrűjébe, megtudhatja, mi teszi a természetfilmest. Azt az embert, aki négy fal közé szorult embertársait újra és újra össze tudja kapcsolni a természettel.”

Molnár Attila Dávid természetfilmes

A természetfilmezés születéséről, a született természetfilmestől.

E könyv a szerző első három gyűjtőkörútját tárja elénk, melyekben társaival együtt az egykori Brit Guyanában, Indonéziában és Paraguayban örökíti meg e távoli vidékek hihetetlen szépségeit és mesésen változatos élővilágát, ritka és különleges állatokat gyűjtve a Londoni Állatkert számára.

A szerzőre oly jellemző szellemességgel és bájjal megírt történetek nemcsak az emlékezetes kalandokról szólnak, hanem arról az emberről is, aki rajongó szeretetet ébresztett bennünk a természet iránt, és lelkesedése azóta is töretlen.

A kötet könyvtárunkban kölcsönözhető.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
TXywl

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16