Aktuális hírek

Magtól a kenyérig

Új időszaki kiállítás, mely a betakarítási munkálatokba enged bepillantást a Galga-mentén az elmúlt bő száz évben. | > |

Eseménynaptár

Bepillantás mindennapi életünkbe

A veszélyes látogató

Egy tavaszi napon két kedves, idős férfi látogatta meg múzeumunkat. Szerették volna megtekinteni a gazdag régészeti, néprajzi, helytörténeti kiállításunkat.

Érdeklődésük középpontjában Petőfi Sándor aszódi tartózkodása állt, valamint a Lloyd Repülőgépgyárral kapcsolatos dokumentumok.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy világjáró múzeumbarát látogatók, akik közül az egyikük pilóta volt. A Repülőgépgyár fotói megtekintése közben az egyik úr mesélt egy történetet arról, hogyan sikerült landolnia egy kisrepülővel, aminek kifogyott az üzemanyaga.

Közben átértünk a Petőfi emlékszobába. A másik úr is történetmesélésbe kezdett. Elmondta, ha ő meglátogat egy múzeumot, akkor ott mindig történik valami rossz dolog. Említett is néhány példát: egy alkalommal külföldön megnézett egy kiállítást, ahol egy kis idő múlva tűz ütött ki a múzeumban és ki kellett üríteni az épületet. Következő alkalommal egy másik helyszínen csőtörés volt a vizesblokkban és minden elázott. Nevettünk rajta, nem gondoltam, hogy nálunk is történhet valami.

A Petőfi emlékszoba falán található a régi „nagy” Magyarország térképe, amit vastag üveglap borít. Nem messze tőle a tárolóban látható a híres „Matricula” amiben Petőfi adatai, érdemjegyei olvashatók. A kedves látogatók elmerültek az anyakönyv tanulmányozásában velem együtt, amikor hatalmas robajt hallottunk a közelünkből. Szétrobbant a „nagy” Magyarország térképén az üveg. Mindent beborított az üvegszilánk. Szerencsére egyikünk sem sérült meg.

Az ijedtség elmúlásával már nevettünk a helyzeten. Az idős úr azt mondta, hogy ki kell hevernie ezt az esetet, és hosszú ideig nem fogja látogatni a múzeumokat, kiállításokat.

Fuferenda Mihályné, Ibolya


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
tgoVA

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 8-16
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
8-16