Aktuális hírek

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Olvasóink, tisztelt Látogatók!   Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2018. október 31-től november 4-ig a könyvtár zárva tart. Nyitás november 5-én 10 órakor. A múzeum november 1-től november 4-ig zárva tart. Nyitás november 5-én 8 órakor. | > |

Eseménynaptár

A hét műtárgya Kertész Imre emlékére

Heti műtárgyunkkal, Vas Péter arcképével a néhány napja elhunyt Nobel-díjas íróra, Kertész Imrére valamint a holokauszt magyar áldozataira emlékezünk. A portré alkotója, Barlai Béla fénykép alapján utólag készítette el a festményt a fiúról, aki az auschwitzi táborban vesztette életét. Családja többi tagja: Vas (Klein) Ernő, Vas (Klein) Ernőné és Vas Éva szintén a holokauszt áldozatai lettek.

Ugyancsak Auschwitzba hurcolták el az akkor tizennégy éves Kertész Imrét, aki a koncentrációs táborból szerencsésen visszatérve irodalmi munkásságában többször feldolgozta a zsidó népirtás témáját. Legismertebb műve a Sorstalanság, melynek folytatásai A kudarc és a Kaddis a meg nem született gyermekért. Önéletrajzi ihletésű, a holokausztról és az önkényuralomról szóló műveiért 2002-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. Kertész Imre 2016. március 31-én, életének 87. évében távozott közülünk.

 


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
JS3JF

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 9-17
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
10-18