Aktuális hírek

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Olvasóink, tisztelt Látogatók!   Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2018. október 31-től november 4-ig a könyvtár zárva tart. Nyitás november 5-én 10 órakor. A múzeum november 1-től november 4-ig zárva tart. Nyitás november 5-én 8 órakor. | > |

Eseménynaptár

A hét műtárgya - ballagóknak és elballagottaknak

A ballagás az emberi élet kiemelkedő eseményeihez kapcsolódó ünnep, mely az iskolai tanulmányok lezárását és egyben a felnőtt létbe való belépést jelöli, ezáltal az egyén és a társadalom kapcsolatát meghatározó tevékenység. Különösen igaz volt ez néhány évtizeddel ezelőtt, amikor a diákoknak csak egy kis hányada tervezte a tanulmányait a felsőoktatásban folytatni. A lányok nagy része az iskola befejeztével férjhez ment, a fiúk bevonultak katonának. (Egy korábbi, márciusi bejegyzésünkben bemutattunk már egy, a leszereléssel kapcsolatos, szintén az átmeneti rítusokhoz köthető tárgyat.)

Történelmi dokumentumgyűjteményünk számos ballagási meghívót rejt, ezek közül választottunk ki egyet 1959-ből. A Petőfi Sándor Gimnázium meghívójából megismerhetjük az akkori tanári kar tagjainak nevét, valamint a IV. A és B osztály végzős tanulóinak névsorát is. Sőt, mivel a meghívón címzett is szerepel, azt is megtudhatjuk, hogy a rendezvényre az általános iskola egyik tanára, Palásty Mária is meghívást kapott. Méghozzá nem is akárhogy: postai úton - az esemény előtt több, mint egy héttel.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
coEh1

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 9-17
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
10-18