Aktuális hírek

Könyvtári nyitvatartás

Kedves Olvasóink! Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 12.08-án könyvtárunk 8 órától 16 óráig lesz nyitva. 12.09-én könyvtárunk Zárva tart. | > |

Eseménynaptár

A hét műtárgya: az aszódi Helyőrségi Tiszti Klub műsora (1958)

A helyőrségi tiszti klubok szervezését 1951-ben kezdték meg a hadseregben. Ezekben a klubokban a szórakoztató rendezvények mellett ismeretterjesztő előadásokat is szerveztek a tiszteknek és tisztfeleségeknek. Aszódon a Helyőrségi Tiszti Klub igen vonzó és változatos programokat kínált nem csak az állomány valamennyi tagjának, de az akkori község és a környező település lakosainak is. Az intézmény olykor még olyan rendezvénynek is helyet adott, melyek nem feltétlenül nyerték el az akkori politikai vezetés tetszését. A Járási Könyvtárral közösen „Körkép” címmel hirdetett előadássorozatot, mely tíz hónapon át olyan hírességeket látott vendégül, mint Illyés Gyula, Tersánszky Józsi Jenő, Passuth László, Nemeskürti István vagy Vitray Tamás.

1958-ból származó programban látható, hogy Szigligeti Ede és William Shakespeare alkotásainak filmváltozatainak vetítését is műsorra tűzték. A füzetecske megtekinthető a tegnap megnyílt, Volt egyszer egy helyőrség című kiállításunkon, és amennyiben Shakespeare Makrancos hölgyéről szeretnének többet megtudni, várjuk Önöket a következő Könyvtári esténkre március 16-án!

 


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
k2j3i

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő zárva
kedd - péntek 9-17
szombat-vasárnap 9-15

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
10-18