Aktuális hírek

Ünnepi nyitvatartás

Kedves Olvasóink, tisztelt Látogatók!   Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2018. október 31-től november 4-ig a könyvtár zárva tart. Nyitás november 5-én 10 órakor. A múzeum november 1-től november 4-ig zárva tart. Nyitás november 5-én 8 órakor. | > |

Eseménynaptár

A hét műtárgya a matematika szerelmeseinek

Zajlanak az érettségi vizsgák, ma a diákok matematikából bizonyíthatják felkészültségüket. A szakértők már ki is elemezték annak nehézségét, összehasonlították a tavalyi érettségivel. Arra, hogy milyen volt egy érettségi évtizedekkel ezelőtt, álljon itt példaképp egy feladatsor 1930. szeptemberéből!

Az Aszódi Petőfi Reálgimnázium tanulóinak mennyiségtanból nem csak Newton binomiális tételével, de a geometriával is jó viszonyban kellett lenniük. A vizsgára mindössze 1 óra 15 percük állt rendelkezésre. Az iskolai évkönyvből azt is megtudhatjuk, hogy a tanulók kivétel nélkül sikeres érettségi vizsgát tettek. Bártfai József orvosi, Bolbás András katonai, Bori Miklós és Sax György vasúti, Koch György jogi, Sréter János pedig közigazgatási pályán kívánt később elhelyezkedni.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás!


A hozzászólása moderálásra várakozik!
NpYnQ

Hírlevél

Nyitvatartás

Városi Könyvtár
hétfő, kedd, csütörtök,
péntek 10-18
szombat 9-13
szerda, vasárnap zárva

 

Petőfi Közérdekű Muzeális Gyűjtemény
nyári nyitva tartás
április 1-október 31.
hétfő - péntek 9-17
szombat 9-15
vasárnap zárva

téli nyitva tartás
november 1-március 31.
hétfő – péntek 8–16
szombat – vasárnap zárva

ünnepi nyitva tartás
március 15., augusztus 20., október 23.
10-18